Nyborg Fyn Danmark Hotel Hesselet Mad

Mad & drikke

Foto: Hotel Hesselet

I Nyborg finder du en række gode restauranter, hyggelige caféer, gastronomi på højt plan, bryggerier med ægte østfynsk øl, små gårdbutikker med lokalproducerede råvarer som grøntsager, friskbagt brød, kød fra egen avl og endda vin dyrket og fremstillet fra den østfynske muld.

Smagen af Nyborg

Bliv inspireret til hvordan du laver den bedste mad fra friske lokalproducerede råvarer direkte fra den østfynske muld. Her er lokale fødevareleverandører og kokke mødtes i et samarbejde om at vise dig, hvad du kan bruge kongens spisekammer til.

Kongens Fadebur - østfynske kvalitetsfødevarer

Vidste du Nyborg og omegn tilbage i middelalderen var anset som kongens spisekammer?

Tilbage i middelalderen var Nyborg og området omkring, det sted, hvor kongen fik alle sine råvarer og sin mad fra. Østfyn var derfor anset som kongens spisekammer – dengang kaldte man det kongens fadebur. Den østfynske muld har derfor gennem tiden leveret gode råvarer til de kvalitetsbevidste og i dag mere end 800 år senere, er det ingen undtagelse.

Kongens Fadebur er i dag et netværk af lokalefødevareproducenter, der med inspiration i historien leverer kvalitetsfødevare og gastronomiske oplevelser til dig.

Du kan læse mere om Kongens Fadebur her.

Især i Nyborg og omegn finder du mange forskellige gastro-oplevelser, som byder på alt fra prisvindende øl og vin, små hyggelige gårdbutikker, smagninger og restauranter for enhver smag.

Velbekomme!

Kongens fadebur

Foto:Kongens Fadebur