Nyborg Fyn Danmark Voldanlæg
Nyborg Voldanlæg

Den grønne Kløversti

Den Grønne Kløversti tager dig med rundt i Nyborgs historiske bymidte, hvor du kan opleve den middelalderlige Kongeby og residensstad. Turen er 2,7 km. 

Find kortet for ruten her
Download pdf

Grøn, blå, rød kløversti

pdf / 265 kB

Grøn kløversti i Nyborg er en tur rundt i Nyborgs historiske bymidte. 

Med udgangspunkt fra havnen går stien ind ad den nu forsvundne strandport, anlagt af Christian 3., forbi Rosenbækken, hvor du kan se resterne af den længst bevarede bymur fra middelalderen i Danmark. Herfra går turen ind gennem Kongegade nu en af Nyborgs handelsgader og videre af Slotsgade, der grænser op til slotssøen og voldgraven omkring Nyborg Slot og sporene fra det imponerende fæstningsanlæg.

På fæstningsanlægget, oprindeligt anlagt af Christian 3. som en del af Danmarks første hovedstad, er der et fint kig ud over byen. Her er også mulighed for at opleve voldenes særlige natur fx er der fundet eksemplarer af nordlig fugleedderkop.

På fæstningsanlægget findes også det gamle vandtårn nær Dronningens Bastion, der i dag er fredet, og åbent ved særlige lejligheder. Herfra går turen mod Møllebakken og ud gennem Landporten, der sammen med Strandporten  var én af indgangene til Christian 3.s befæstede by. Fra landporten følges den brostensbelagte vej med lindetræerne ud til Ravelinsvej, som Nyborg Kirkegård grænser op til. Kirkegården har en særlig historie, da dele af kirkegården ligger på det tidligere fæstningsterræn.

Fra kirkegården løber den grønne sti hen over den sidste bastion på det tidligere fæstningsanlæg, Prins Carls bastion og videre forbi Vor Frue Kirke, der blev anlagt af Margrethe 1. i 1388. Bag kirken er der et kig ned gennem Nyenstad, der også er fra Christian 3.s tid. Bygningerne her blev formentligt bygget til at huse flådens folk. Fra Skippergade går stien tilbage til Adelgade og Nyborg Havn.

Få historien lige her!

Bliv klogere på, hvad det egentligt er du oplever, på turen rundt på den grønne Kløversti. Læs mere nedenfor.