Nyborg Fyn Danmark Voldanlæg Fugle
Nyborg Voldanlæg

Den blå Kløversti

Den Blå Kløversti, er en tur rundt i Nyborgs industriperiode, hvor du kan opleve historien om Nyborg som færge-, tog- og industriby. Turen er 5,7 km.  

Find kortet for ruten her
Download pdf

Grøn, blå, rød kløversti

pdf / 265 kB

Blå kløversti i Nyborg er en tur rundt i Nyborgs industriperiode. 

Blå sti bevæger sig gennem historien om færge-,  tog- og industribyen Nyborg, der har været og stadig er et trafikalt knudepunkt for rejsende fra hele landet, hvilket har været med til at definere byens historie i mere end 800 år. For mindre end 20 år siden var det færge- og togtrafikken, som satte sit præg på Nyborg by. I dag er det stadig tog, men i høj grad også Storebæltsbroens tilstedeværelse som sætter sit aftryk på byen. Nyborg er en by i bevægelse!

Stien fører dig østpå langs havnen og den gamle voldgrav hen til Chr. Hansens have, som ligger på Prins Frederiks Bastion og er en lille grøn oase midt i havne-/industrikvarteret. Herefter går turen langs den gamle stationsbygning forbi Cirkuspladsen, hen til den nye stationsbygning, som blev opført i forbindelse med opførelsen af Storebæltsbroen.

På Cirkuspladsens store grønne område kan du få inspiration til motionsøvelser.

Fra togstationen bliver du ledt igennem et af Nyborgs industrikvarterer og videre ud til industrihavnen. Her løber stien sammen med den sorte sti og følger den gamle kirkesti langs havnen ind mod byen. På Kirkestien kan du opleve et rigt fugleliv, og hvis du tager en afstikker ud til vandet, er der en chance for at se både marsvin og sæler.

Den sidste del af turen går, forbi området med Musikskolen og Sundhedshuset, der tidligere har haft funktion som epileptikerhjem og børnehospital og videre gennem et af Nyborgs boligkvarterer. Her munder den ud i det gamle færgeleje. Resten af turen går langs havnen tilbage til udgangspunktet.

Få historien lige her!

Bliv klogere på, hvad det egentligt er du oplever, på turen rundt på den blå Kløversti. Læs mere nedenfor. 

Liste
Kort