Nyborg Fyn Danmark Sort Kløversti

Den sorte Kløversti

Find kortet for ruten her
Download pdf

Sort Kløversti

pdf / 224 kB

Sort Kløversti i Nyborg er en tur rundt i Nyborgs smukke omegn. 

Den sorte Kløversti egner sig godt til en cykeltur – gerne på mountainbike eller for de løbeglade en smuk træningstur i løbesko.
Stien fører dig gennem det smukke landskab på sydsiden af Nyborg Fjord, forbi en gammel frugtbarhedskilde, Skt. Mads kilde, og videre forbi Danmarks tredjestørste landsbykirke, Vindinge Kirke.

Stien fortsætter nordpå forbi Juelsberg Gods og derefter drejer den ud til kysten, hvor den igen går sydpå langs den smukke kyststrækning gennem Teglværkskoven. Her finder du nogle af Fyns bedste badestrande, hvor der er mulighed for at tage en forfriskende dukkert med udsigt til Storebæltsbroen. Længere fremme kan du opleve Storebæltsbroen helt tæt på, da stien løber under broen, dér hvor den bliver landfast med Fyn. Storebæltsbroen blev åbnet i 1998.

På Knudshoved halvøen og Slipshavn, der er Nyborgs oprindelige middelalderlige havn, kommer du gennem et fredet naturområde med et meget forskelligartet dyre-og planteliv samt mange sjældne blomster. Her er der mulighed for at tage en smuttur rundt om Knudshovedhalvøen, som både byder på fuglereservat, fyrtårn og en smuk udsigt over Storebælt. Stien går nu tilbage mod byen, hvor den løber sammen med den blå Kløversti langs Nyborgs industrihavn.

Få historien lige her!

Bliv klogere på, hvad det egentligt er du oplever, på turen rundt på den sorte Kløversti. Læs mere nedenfor. 

Liste
Kort